Cum alegi un brad care să nu se ofilească prea repede: Detaliile care te ajută să faci cea mai bună alegere. Naturali sau artificiali, brazii împodobiţi completează decorul perfect de Sărbători.
De la începutul lunii decembrie, pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu sute de brazi, împodobiţi cu globuri, luminiţe şi decoruri speciale. Unii optează pentru bradul artificial pentru că este mai bogat din punct de vedere vizual şi mai uşor de împodobit, alţii îşi doresc unul natural, pentru a-i simţi parfumul în toată casa.
Dacă te încadrezi în a doua categorie, specialiştii spun că trebuie să fii atent la un detaliu important pentru a te bucura în totalitate de el.
CITEȘTE ȘI: Sindromul bradului de Crăciun: Cum se manifestă și cât de periculos este
Cumpărăturile de brazi sunt experienţe vizuale. Oricine îşi doreşte un brad bogat, la dimensiunile perfecte, care să i se potrivească în casă. Dar, odată ce ai găsit un brad de Crăciun, cu dimensiunile ideale, trebuie să te asiguri că el nu va fi uşor atunci când îl vei ridica.
Experţii spun că brazii care nu sunt voluminoşi şi grei, cel mai probabil nu au absorbit suficientă apă şi nu atât de sănătoşi, pe cât ne dorim să fie: „Dacă un copac este extrem de uşor, probabil nu va fi la fel de sănătos şi nu va trăi la fel de mult ca un copac mai greu, care este hidratat suficient‟, a subliniat expertul Justin Timm, pentru bestlifeonline.
De asemenea, specialiştii spun că atunci când alegi un brad natural, trebuie să te asiguri că ramurile exterioare ale copacului sunt moi la atingere şi că acele sale nu se vor desprinde uşor atunci când vei pune mâna pe ele. Un alt lucru pe care trebuie să îl verifici este prospeţimea. Un brad sănătos are parfumul puternic şi scoarţa netedă.
Dacă ai găsit un brad sănătos, pentru a-l păstra cât mai mult timp, udarea regulată a pomului este cel mai bun lucru pe care îl poţi face. La fel ca oricare altă plantă care a fost tăiată de la rădăcini, trebuie să te asiguri că bradul va fi hidratat constant, cu apă aflată la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui pulverizator, poţi stropi bradul în fiecare zi, mai ales în primele două săptămâni, după ce a fost prospăt tăiat. De asemenea, este important să te asiguri că nu îl vei poziţiona în preajma unei surse de căldură, care i-ar putea grăbi uscarea.